Τετάρτη, 8 Μαίου 2024



Εισαγωγή

Επιμέλεια Άρθρων

Κατάλογος Άρθρων
Εκλογές Μάϊος 2023

Εκλογές Ιούλιος 2019

Εκλογές Μάιος 2019

Εκλογές Σεπτέμβριος 2015

Εκλογές Ιανουάριος 2015

Εκλογές Μάιος 2014

Εκλογές Ιούνιος 2012

Εκλογές Μάιος 2012

Εκλογές 2010

Εκλογές 2009

Εκλογές 2007

Εκλογές 2006

Εκλογές 2004

Εκλογές 2002

Εκλογές 2000


Στείλτε το άρθρο σας

Επικοινωνία

 

 

DIGITAL ELECTIONS VERSION

Οι πολίτες είναι οι μόνοι που μπορούν και θα φέρουν την πολιτική αλλαγή!

της Φάνης Πάλλη-Πετραλιά, βουλευτή N.Δ., Β΄ Αθηνών, 19/2/2004

Το σύστημα εξουσίας προσπαθεί να μας πείσει ότι πρέπει να ασχοληθούμε με τα πρόσωπα. Εμείς τους απαντάμε ότι αξία έχουν οι πολιτικές επιλογές.

Οι εκλογές που έρχονται είναι κρίσιμες. Αποφασίζουμε εάν ένα κατεστημένο, που βρίσκεται στην εξουσία 20 χρόνια, θα κλείσει τον κύκλο του. Αποφασίζουμε για τη ζωτική ανάγκη της πολιτικής αλλαγής που εκφράζει η Νέα Δημοκρατία. Μια πολιτική αλλαγή που φέρνει οικονομική ανάπτυξη, κοινωνική δικαιοσύνη και ένα νέο ήθος στην πολιτική. Οι πολίτες είναι οι μόνοι που μπορούν και θα φέρουν την πολιτική αλλαγή! Μια νέα πολιτική.

Το σύστημα εξουσίας προσπαθεί να μας πείσει ότι πρέπει να ασχοληθούμε με τα πρόσωπα. Εμείς τους απαντάμε ότι αξία έχουν οι πολιτικές επιλογές. Ο διάδοχος του κ. Σημίτη συμμετείχε ενεργά σε όλες τις αποφάσεις της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Οι πολιτικές του είναι οι πολιτικές του συστήματος εξουσίας- ΠΑΣΟΚ. Όλα αυτά τα χρόνια, ο κ. Παπανδρέου δεν είπε ποτέ «όχι» στον κ. Σημίτη. Δεν είπε ποτέ «διαφωνώ». Είναι πέρα για πέρα συνυπεύθυνος για την πολιτική που ασκήθηκε τα τελευταία χρόνια.

Είναι συνυπεύθυνος για την κοινωνική και οικονομική πολιτική που οδήγησε στην ανεργία, την ακρίβεια, τις μεγάλες κοινωνικές ανισότητες, την υποβάθμιση της υγείας, την υποβάθμιση της παιδείας και την πτώση του βιοτικού επιπέδου του Έλληνα πολίτη. Και αυτή η πολιτική έχει όνομα: ΠΑΣΟΚ!

Ακούμε πράγματα που προσβάλλουν ακόμα και τη νοημοσύνη μας!

Λένε «συμμετοχική δημοκρατία» και εννοούν την προεπιλογή ενός αρχηγού από έναν πρώην αρχηγό! Λένε «εκλογή» τη διά βοής επικύρωση της απόφασης του ενός. Λένε «συνέδριο» και εννοούν συγκέντρωση άφωνων χειροκροτητών. Λένε «νέο ήθος» και εννοούν την περιφρόνηση της Ανεξάρτητης Αρχής Προστασίας Δεδομένων, που οι ίδιοι διόρισαν και στην οποία οι ίδιοι απευθύνθηκαν, αλλά η απάντηση δεν τους ήταν αρεστή.

Η ιδιόρρυθμη ψηφοφορία μεταξύ «μελών και φίλων» στο οποίο, ο μοναδικός υποψήφιος παίρνει 99,7% προκάλεσε «χαμόγελα» σε όλα τα δημοκρατικά κόμματα της Ευρώπης.

Ο στόχος όλων αυτών των κινήσεων είναι περισσότερο ψυχολογικός παρά πολιτικός: Να ξεχάσουμε και να ξεχαστούμε. Να λησμονήσουν οι Ελληνίδες και οι Έλληνες τι υποσχέθηκαν και τι δεν έκαναν. Τι εισέπραξαν και τι ξόδεψαν.

Σε πόσους και ποιους βελτιώθηκε η ζωή και σε πόσους και ποιους χειροτέρεψε.

Να ξεχάσουμε τον υπερδιπλάσιο πληθωρισμό από τον μέσο ευρωπαϊκό.

Να ξεχάσουμε την ακρίβεια που θερίζει τις ασθενέστερες και μεσαίες τάξεις. Η ελληνική τραγωδία τις μέρες αυτές παίζεται στα σούπερ μάρκετ και στις λαϊκές. Καθημερινά.

Να ξεχάσουμε ότι υποσχέθηκαν 300.000 νέες θέσεις εργασίας, 300.000 θέσεις αμειβόμενης κατάρτισης και 300.000 επανακατάρτισης, για τους ανέργους. Φεύγουν με 600.000 ανέργους. Με δεκάδες μεγάλες και με χιλιάδες μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις κλειστές.

Σήμερα, ο κάθε Έλληνας, η κάθε Ελληνίδα – είτε το ξέρει, είτε το αγνοεί – χρωστά 20.000 ευρώ σε ξένες τράπεζες.

Κατορθώσαμε να έχουμε τις μεγαλύτερες ανισότητες στην Ευρώπη:

  • Οι 6 από τις 11 φτωχότερες περιφέρειες στην Ευρώπη είναι ελληνικές!
  • Το 22% του πληθυσμού της χώρας, δηλαδή 1.250.000 Ελλήνων, ζουν σήμερα κάτω από τα όρια της φτώχειας!
  • Το 20% του πιο εύπορου κομματιού του πληθυσμού μας είναι 6,5 φορές πλουσιότερο από το 20% του φτωχότερου! Αυτές είναι οι κατανομές του πλούτου του συστήματος εξουσίας ΠΑΣΟΚ!

Το χειρότερο όμως είναι ότι φεύγοντας αφήνουν την Ελλάδα μικρότερη σε πληθυσμό, σε νέους ανθρώπους: 240.000 μαθητές έχασε η χώρα μας σε μια δεκαετία! 1.500 δημοτικά έκλεισαν για πάντα! Αυτό κανένας και τίποτα δεν μπορεί να το διαψεύσει και κανένας και τίποτα δεν μπορεί να το θεραπεύσει. Δυστυχώς! Και ήταν το αποτέλεσμα της συρρίκνωσης των μέτρων προστασίας για την πολύτεκνη οικογένεια, της υποβάθμισης των κοινωνικών υποδομών της χώρας.

Και αυτό συνέβη όταν μόνο από το Γ΄ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης εισέρευσαν στην Ελλάδα 18,5 τρισ. δρχ.!

Ποτέ άλλοτε δεν υπήρξαν τόσο ευνοϊκές ευκαιρίες για την Ελλάδα. Ποτέ άλλοτε δεν πέρασαν τόσα πολλά χρήματα σε τόσο λίγους για τόσο λίγο διάστημα! Ποτέ άλλοτε δεν ξοδεύτηκαν τόσο πολλά χρήματα για να γίνουν τόσο λίγα πράγματα. Ποτέ άλλοτε δεν ξοδεύτηκαν τόσα πολλά χρήματα για να γίνουν τόσο λίγοι πλουσιότεροι και τόσο πολλοί φτωχότεροι!

Στις 7 Μαρτίου αποφασίζουμε εάν θέλουμε μια καλύτερη, μια πιο δίκαιη, μια πιο έντιμη Ελλάδα. Όσοι ρωτούν γιατί να εμπιστευθούν τη Νέα Δημοκρατία, τους κοιτώ στα μάτια και τους λέω: Με τη βοήθειά σας, με τη συμπαράστασή σας, με τον αγώνα σας, η χώρα θα γυρίσει σελίδα! Θα αλλάξει πολιτική. Θα αλλάξει πορεία.

Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες θα εμπιστευτούν τον Κώστα Καραμανλή και τη Νέα Δημοκρατία:

  • Επειδή θέλουν εντιμότητα και διαφάνεια στον δημόσιο βίο.
  • Επειδή θέλουν ο εθνικός πλούτος, οι φόροι και οι εισροές από την Ευρωπαϊκή Ένωση να αναδιανεμηθούν πιο δίκαια. Να μην γίνονται οι πλούσιοι πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι.
  • Επειδή θέλουν τα παιδιά τους να βρούνε θέσεις εργασίας, να ενταχθούν στην παραγωγική διαδικασία.
  • Επειδή θέλουν οι συντάξεις και οι μισθοί τους να τους φτάνουν να βγάλουν τον μήνα τους.
  • Επειδή θέλουν να βρίσκουν αξιοπρεπή περίθαλψη στα νοσοκομεία, βρεφονηπιακούς σταθμούς για τα παιδιά τους, ανθρώπινα ιδρύματα για τους ηλικιωμένους και τα άτομα με ειδικές ανάγκες.
  • Επειδή θέλουν οι συναλλαγές τους με το Δημόσιο να μην εξαρτώνται από φακελάκια και από «γρηγορόσημα».
  • Επειδή θέλουν Παιδεία που θα βγάζει επιστήμονες ισότιμους και ισάξιους στην Ευρώπη.
  • Επειδή θέλουν οι γυναίκες, οι Ελληνίδες να έχουν πραγματικά ίσα δικαιώματα στην πράξη και όχι στα χαρτιά, και κυρίως ίσες ευκαιρίες και ισότιμη αντιμετώπιση.
  • Επειδή θέλουν ένα κράτος που θα σέβεται το Περιβάλλον, τον Πολιτισμό και την Ιστορία του.

Και για την Ελλάδα αυτή θα αγωνιστεί η Νέα Δημοκρατία. Την Ελλάδα αυτή θα θεμελιώσει ο Κώστας Καραμανλής!


Προσοχή: Οροί Χρήσης του διεθνούς Κόμβου (Portal) www.greekelections.com